Fransk fiskgryta med aioli
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl fint durumvetemjöl
  • 9-11 dl vetemjöl
  • 1 gös, skrovet av (gälarna borttagna)
  • 500 g räkor, skalen från
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 2 schalottenlök
  • 1 fänkål
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 morot
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vitt vin
  • 1 morot i slantar
  • 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor
  • 150 g sockerärtor delade i mitten
  • 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 0,5 g saffran
  • några färska timjankvistar alt. 1 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar)
  • 500 g musslor i skal
  • 300 g lax i bitar
  • 500 g räkor med skal (skalad vikt)
  • nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk pressad citron
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Två stora avlånga bröd 50 g färsk jäst 1 msk salt 5 dl vatten 2 msk olivolja 5 dl fint durumvetemjöl 9-11 dl vetemjöl
  • Fiskfond1 gös, skrovet av (gälarna borttagna) 500 g räkor, skalen från 1 gul lök 1 purjolök 2 schalottenlök 1 fänkål 1 stjälk blekselleri 1 morot 6 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 4 dl vitt vin
  • Fisksoppa1 morot i slantar 1 fänkål delad i halvor skurna i tunna skivor 150 g sockerärtor delade i mitten 1 bifftomat, skalad och hackad i stora bitar 2 dl vitt vin 3 dl grädde 0,5 g saffran några färska timjankvistar alt. 1 0,5 tsk torkad timjan 1 hel gös (urbenad och filéad och skuren i stora bitar) 500 g musslor i skal 300 g lax i bitar 500 g räkor med skal (skalad vikt) nymalen svartpeppar samt en rejäl nypa salt
  • Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.