Skaldjur

Skaldjur

  • 11 Recept
Gratinerade kräftor...så himla GOTT

Gratinerade kräftor...så himla GOTT

25 Apr. 20. 02. Twitter. Facebook. Gratinerade kräftor. så himla GOTT. 0kommentarer. Visst är det gott. till kall cider eller bianco
Rökta räkor med chiliaioli

Rökta räkor med chiliaioli

Aioli. Blanda majonnäs med riven eller pressad vitlök, worcestershiresås, finhackad urkärnad chili. Smaka av med salt och peppar
Bouillabaisse med aioli

Bouillabaisse med aioli

Aioli. Lägg skalade vitlöksklyftor, äggula, vinäger, senap, salt, peppar och en neutral olja i en hög stavmixerbägare
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Bröd. Smula ner jästen i degbunken och strö över saltet. Värm vattnet till 37 grader och häll över lite av vatten i degbunken tills allt jäst är löst
Tigerräkor med chili, aioli, citron och french fries

Tigerräkor med chili, aioli, citron och french fries

Alla hjätans dag är perfekt att fira med lite heta skaldjur. Från början var jag helt inställd på lite vittvins kokta blåmusslor men det visade sig svårfunnet såhär lite "på landet"
Heta räkor med habanero (För den som vill ha hetare)

Heta räkor med habanero (För den som vill ha hetare)

Skala räkorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Räkor i gudagod marinad - fredagsmat i repris

Räkor i gudagod marinad - fredagsmat i repris

Jag väljer att återblogga detta otroligt enkla och goda recept på räkor i grym marinad. Receptidén dök upp i mitt huvud i april förra året, då jag hade hågen ställd på leverans av fredagstapas som inte blev av
Stora räkor med vitlök och chili

Stora räkor med vitlök och chili

Stora räkor med vitlök och chili. Publicerat 2016-02-13 14. 05. 20 i. Förrätter/smårätter,. Varmrätter. Det här är bland det godaste som finns och det doftar ljuvligt
Heta räkor

Heta räkor

Här bjuder jag på ett recept som jag fått av en läsare som heter Erica. Hon har själv en matblogg, så kika gärna in här