Till en början tänkte jag göra en vanlig Glaceau four men när kreativiteten satte igång bestämde jag mig för att göra en egen variant med ugnspannkaka i botten
Det är en jättegod efterrätt med två sorters glass inuti maräng och med havrebotten. Sen kan man festa till det vid nyår eller födelsedagar med lite tomtebloss när den serveras
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en glasskål i mikron. Lägg gärna ett bakplåtspapper under formen eftersom det kan smälta ner lite fett under gräddningen
Två egengjorda sillar blir det denna julen. Det här receptet kommer ifrån Leif Mannerströms bok Husmanskost men jag har ändrat litegrann, inte mycket dock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.