Ännu ett messmörsrecept bjuder jag på idag. Jag satt här hemma en kväll framför datorn fast besluten om att jag skulle hitta en efterrätt smaksatt med messmör
Ta bort vaniljstången och häll ägg- och sockersmet över. 10 g Rosmarin - färsk. Chokladmousse. 1. Koka ihop lika delar socker och vatten ordentligt, låt svalna
Detta är en favoritdessert som vi gör ofta. Och lätt är det dessutom. Igår skulle jag skoja till det och smaksätta med citron men det blev bara gegga, en annan gång provade jag med en gnutta päronkonjak i, det blev väldigt starkt
När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas cremebrule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Suget på Creme brulé satte in o jag gjorde i dag brulé med mjölkchoklad. Creme Brulé med mjölkchoklad6 personer5 dl Grädde6 st äggulor1 tsk vaniljsocker½ dl socker100 g hackad mjölkchokladTillbehör
Denna efterrätten äts alldeles för sällan. Så himla underbart god. Gör den. 1 st vaniljstång2 msk råsocker4 st äggulor0,7 dl stösocker2,7 dl vispgrädde0,7 dl mjölkVispa äggulorna med hälften av sockret
En enkel, snabb, smakrik sås som passar utmärkt till nöt- och fläskkött. Vispa ihop samtliga ingredienser och låt stå i kylen minst 30 min innan servering
Nu är det snart ett nytt år. Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant
Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.