koncentrerad hummerfond (att justera styrkan på buljongen med). Det är få saker, när det är som mörkast, som gör mig så glad som att finna ”gamla” bra foton på somrig mat
Påräkfonden jag kokade igår lagade jag en fantastisk god och krämig räksoppa. Koka upp fonden, om du tycker den är för svag i smaken, ha i en skvätt vitt vin och låt koka någon minut
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. 2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). 2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.