Heta havskräftor på stekhällen – sommarnostalgi
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Heta havskräftor på stekhällen – recept 4-6 personer 2 kilo färdigkokta havskräftor (delade på längden)
  • 3 lime 2 krukor koriander (spara 1 kruka koriander till garnering)
  • 4 msk sambal oeleck
  • 3 röda chilifrukter (alt. 1 habanero)
  • 2 solovitlökar
  • 8 schalottenlökar (vanlig gul lök går bra)
  • 2 förkokta majskolvar
  • 1 L fisk-/skaldjursbuljong
  • 1 flaska torrt vitt vin
  • koncentrerad hummerfond (att justera styrkan på buljongen med)
  • salt och peppar
  • 2 klyftade citroner (att garnera med, pressa över maten)
  • Ljust bröd att doppa i buljongen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.