Skaldjur

Skaldjur

Gömda räkor

Gömda räkor

Ännu en fylld fralla kommer idag. Det här har jag bjudit på förut, men man kan ju inte uppfinna hjulet varje gång
Gömda räkor

Gömda räkor

Film- och lunchdate med bästaste Cecilia. Den här gången blev det denna pjäs och filmen Gravity, som var jäkligt bra
Spaghetti med blåmusslor

Spaghetti med blåmusslor

400 g spaghetti 1 kg blåmusslor 1 gul lök 2 klyfta vitlök 2 msk olivolja 1 krm chiliflakes 2 msk färsk timjan, hackad 0,5 tsk flingsalt 2 dl torrt vitt vin 1 burk krossade tomater 1 knippe färsk bladpersilja parmesanost
VARDAGSLYX OCH KRÄFTFOND

VARDAGSLYX OCH KRÄFTFOND

I går visade jag en bild på vår fina strand här i Glommen, stranden som är en av anledningarna till varför människor gärna bosätter sig här
Skaldjursfond

Skaldjursfond

Krossa skaldjursskalen. Skala och skär lök och fänkål i mindre bitar. Bryn skal och grönsakstärningar 5 minuter i rapsolja
Kräftsoppa med vitlöksbröd

Kräftsoppa med vitlöksbröd

Är i stort behov av att frosta ur frysen, men eftersom vintervädret vägrar infinna sig (trots att det är 1
Lyxigt fylld krabba

Lyxigt fylld krabba

Följ anvisningarna om hur man delar en krabba. Bänd sedan upp skölden på krabbans undersida. Ta bort krabbsmöret mot sköldes innersida och köttet ur klor och innanmäte
Gratinerad krabba

Gratinerad krabba

 . Om du vill festa till på vardagen så är krabborna som bäst nu. 2 personer. 2 stora fullmatade krabbor. 5 stora champinjoner

Gratinerad hummer.

Det finns många varianter på gratinerad hummer, men här får ni ett av alla som finns. 8 personer. 4 humrar 200 g smör, rumsvarmt 1½ dl finhackad bladpersilja 2 msk finhackad timjan 50 g finriven parmesanost 3 vitlöksklyftor, finhackad 1 tsk flingsalt Ugn
Kokta havskräftor

Kokta havskräftor

Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Lägg i kräftorna och se till att dom täcks med vattnet och fort på med locket
Koka krabba, havskräftor eller hummer

Koka krabba, havskräftor eller hummer

Öka receptet valfritt antal gånger så att koklagen gott och väl täcker skaldjuren i. Skaldjuren ska vara levande (havskräftor kan dock vara avlivade före
Fond på havskräftor

Fond på havskräftor

Om du har ätit skaldjur kan jag varmt rekommendera att göra fond på skalen. Du kommer inte ångra dig. Smakerna man får är helt fantastiska och går inte att återskapa på annat håll, ens med färdigköpt fond
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Sätt ugnen på max värme och grill. Blanda mjukt smör med hackad persilja, pressad vitlök, chiliflakes, svartpeppar, citronsaft och salt i en bunke
Musslor ångade i vitt vin

Musslor ångade i vitt vin

Skrapa och tvätta musslorna noga, se till att inga musslor är öppna eller är trasiga. Skär alla grönsaker och lökarna i fina bitar à 0,5 cm
Musslor i kvadrat och gammal vänskap

Musslor i kvadrat och gammal vänskap

Pust, nu är jag mätt. Jag och Steve gjorde musslor i grädd- och vitvinssås till middag och nu sitter vi och jäser, jag på soffan och Steve på sängen med datorn på magen
Vitlöksgratinerade musslor

Vitlöksgratinerade musslor

 . Grå tisdag. Jag äter Plomonets knäckebröd och svara på mail. Ungefär som alla andra dagar. Min dator skriker att utrymmet börjar ta slut
Toast Skagen

Toast Skagen

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Så himla gott. En favorit utan tvekan. 4 portioner