Skalen kokade jag en skaldjursfond på, som jag använde till soppan i går kväll. Vi äter skaldjur relativt ofta, men jag brukar sällan eller nästan aldrig använde skalen till fond
Följ anvisningarna om hur man delar en krabba. Bänd sedan upp skölden på krabbans undersida. Ta bort krabbsmöret mot sköldes innersida och köttet ur klor och innanmäte
Det finns många varianter på gratinerad hummer, men här får ni ett av alla som finns. 8 personer. 4 humrar 200 g smör, rumsvarmt 1½ dl finhackad bladpersilja 2 msk finhackad timjan 50 g finriven parmesanost 3 vitlöksklyftor, finhackad 1 tsk flingsalt Ugn
Öka receptet valfritt antal gånger så att koklagen gott och väl täcker skaldjuren i. Skaldjuren ska vara levande (havskräftor kan dock vara avlivade före
Om du har ätit skaldjur kan jag varmt rekommendera att göra fond på skalen. Du kommer inte ångra dig. Smakerna man får är helt fantastiska och går inte att återskapa på annat håll, ens med färdigköpt fond
Pust, nu är jag mätt. Jag och Steve gjorde musslor i grädd- och vitvinssås till middag och nu sitter vi och jäser, jag på soffan och Steve på sängen med datorn på magen