Orkar du inte göra fonden direkt lägger du skalen i en plastpåse i kylen och kokarfonden nästa dag. Om du har ätit skaldjur kan jag varmt rekommendera att göra fondpå skalen
Koka ner tills smaken känns koncentrerad och god. Därför föll valet av förrätt denna gång på en soppa gjord påegenkoktfond samt krispig sparris och havskräftsstjärtar
l kycklingbuljong, buljongtärning eller fond. Härom dagen kokade jag soppa igen och då på kantareller, champinjoner och ostronskivling, som odlas i utkanten av Halmstad
På en häll kokar även vätskan lättare bort varför det alltid krävs lite extra. Låt vinet koka bort. koncentrerad hummerfond (att justera styrkan på buljongen med)
Eftersom det tar lite tid att koka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Numera finns det ett brett sortiment av konserverade kokta bönor, kikärter och linser att köpa i affären, men jag föredrar att koka mina själv
Smaka av med soja och sätt ugnen på grill. 2 stora lökar2 msk smör8 dl grönsaksbuljong2 vitlöksklyftor2 lagerblad2 dl torrt vitt vinen näve färsk timjan2 tsk sojanymald vitpeppar
Koka bondbönorna i lättsaltat vatten. Ta stjärten ur havskräftorna och plocka klorna. Sallad på havskräfta, rostad majs, avokado och bondbönorPortioner
Smaka av med soja och sätt ugnen på grill. 2 stora lökar2 msk smör8 dl grönsaksbuljong2 vitlöksklyftor2 lagerblad2 dl torrt vitt vinen näve färsk timjan2 tsk sojanymald vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.