). Skär tomaterna i mindre bitar och strimla rödlöken tunt. Jo, man hittar på en LCHF-variant så klart… och då funkar det återigen att köra med supertunna omeletter
Cayennepeppar efter smak (kan uteslutas). Minimum koktid nu är 10 minuter - men låt gärna tomatsåsen koka en timme, det blir betydligt godare då. När du väntat så länge du orkar häller du i de torkade örterna samt korvstavarna och låter dessa koka i ytterligare 15 minuter. hela skalade (1 burk)
4 portioner200g risnudlar jag hade bara äggnudlar hemma så jag tog det istället)2 vitlöksklyftor15 cm purjolök1 burk böngroddar 4 st kycklingfilér (kycklingen kan bytas ut mot fläsk- el nötkött om man hellre vill det)1 msk olja1 brocolibukett1 stor morot5-6 champinjoner1 paprika1 burk minimajs3 ägg1 lime½ tsk sambal oelek2 msk oystersåssalt o pepparKoka nudlarna enligt förpackningen, jag drog ner 1 minut av koktiden vilket blev bra. 200g risnudlar jag hade bara äggnudlar hemma så jag tog det istället). 1 burk minimajs
Fingerkex (jag hade två paket). Min blev en variant på hennes. Jag hade mer fyllning emellan så min blev högre, sen hade jag tyvärr för få fingerkex så jag var tvungen att sätta dem glesare
Krispsallad (eller annan favoritsallad). Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
(Moroten skalade jag först och hyvlade sedan med osthyvel innan jag ska den i tunna strimlor. ). Häll såsen i pannan och låt det koka ihop i någon minut
Låt såsen koka några minuter (var noga med att röra om). Dottern åt som tre vuxna karlar ungefär och rätten känns rent allmänt som en ganska perfekt barnfamiljsmåltid (liten arbetsinsats som ger mycket mat - och dessutom smak/konsistens som jag tror många barn gillar)
Finns ju oändligt många varianter av fillimpa och här kommer min. Häll upp i en smord långpanna, ej den som är i ugnen utan den mindrevarianten tror att det är 30X 40 cm. Ställ in i ugnen på 100 grader i 45 minuter. Sen höjer du graderna till 150 och låter formen stå kvar i 45 minuter till. 45 minuter. 45 minuter till
Precis innan servering, tillsätt céeme fraiche (om du vill) och smaka av. När du lägger i pastan för att koka (dvs när det är ca 9 min kvar till servering) tillsätt de röda linserna till såsen. 200 g zucchini (1 liten). 3 burkar hela tomater eller krossade (á 400 g). 2 dl crème fraiche (1 burk)
Äppelkakan innehåller havregryn (och mycket smör) bland annat och det är nog därför den blir så god. Skär äpplen i bitar (med eller utan skal – jag kör utan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.