4 portioner200g risnudlar jag hade bara äggnudlar hemma så jag tog det istället)2 vitlöksklyftor15 cm purjolök1 burk böngroddar 4 st kycklingfilér (kycklingen kan bytas ut mot fläsk- el nötkött om man hellre vill det)1 msk olja1 brocolibukett1 stor morot5-6 champinjoner1 paprika1 burk minimajs3 ägg1 lime½ tsk sambal oelek2 msk oystersåssalt o pepparKoka nudlarna enligt förpackningen, jag drog ner 1 minutav koktiden vilket blev bra. 1 burk minimajs
Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Låt såsen koka några minuter (var noga med att röra om). Vrid av värmen och rör ner osten i såsen. Vi åt pasta till men det är säkert minst lika gott med ris
Finns ju oändligt många varianterav fillimpa och här kommer min. Häll upp i en smord långpanna, ej den som är i ugnen utan den mindrevarianten tror att det är 30X 40 cm. Ställ in i ugnen på 100 grader i 45 minuter. Sen höjer du graderna till 150 och låter formen stå kvar i 45 minuter till. 45 minuter. 45 minuter till
Stavmixa alla ingredienser och grädda som vanligt i ett varmt och smörat våffeljärn. Gjorde bananvåffla för första gången i söndags (gjorde mycket för första gången i söndags, haha) och det blev så gott
Dagens recept är just nu ett avminafavoritrecept, det blev så himla gott. Har dessutom lyckats dra på mig nackspärr så vetekudden är min bästa vän just nu
Jag vet inte hur mycket av allt jag använde men dessa ingredienser hade jag i. örtsalt, spiskummin. Lyft försiktigt upp dem och låt oljan rinna av på ett papper innan de serveras
Ha upp den på en mjölad arbetsyta och knåda den i några minuter. Den här variantenav hönökaka smakade kanske inte precis som originalet, men det gör inget för jag kan ibland tycka att originalet smakar lite väl sött
Bröden ska egentligen bakas med ett speciellt chapatimjöl, eller siktat grahamsmjöl, men jag bakar mina med vanligt vetemjöl, för jag tycker att det blir godare
Min man var hemma i Stockholm i ett ärende tidigare i veckan, och passade då på att titta in hos Sandströms för att köpa några av deras merguez, samt några fänkålskryddade salsiccias
riven ost av valfri sort. Skär tomaterna i mindre bitar och strimla rödlöken tunt. Jo, man hittar på en LCHF-variant så klart… och då funkar det återigen att köra med supertunna omeletter
½ tsk malen spiskummin. Eftersom det tar en stund att koka ihop denna variantav refried beans så brukar jag göra dubbel eller trippel sats av receptet och sedan frysa in den färdiga röran i två till tre plastburkar
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.