1 Srirachamajjo:Hacka
löken och stek den mjuk på medelvärme i en stekpanna med lite olja. Ha ner wokgrönsakerna och stek dem så de får fin färg och blir klara – tinar du dem innan går det ännu fortare. När grönsakerna börjar torka till, slå på sesamoljan. Smaka av med salt och peppar. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackning. Häll av vattnet och blanda ner nudlarna med wokgrönsakerna i stekpannan. Stek ytterligare någon minut.Hetta upp en stekpanna riktigt varmt och ha ner flanksteken tillsammans med en klick smör. Stek på båda sidor så den får yta, dra sedan ner värmen och låt den gå klart. Pressa över lime och dra över salt och peppar under stekningen. Här flanksteken är klar, lyft ur den ur stekpannan och paketera in den i aluminiumfolie. Låt den vila i 10-15 minuter och skiva sedan upp den i centimetertjocka skivor som du skär rakt över fiberriktningen.Rör ihop srirachasås med majonnäs och smaka eventuellt av med en liten nypa salt om det behövs. Servera gärna med saltrostade frön.
1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar). 1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor. 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor. Woksås1 msk japansk soja 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar) 1 dl hoisinsås. Wok1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor 75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar 180 g böngroddar rapsolja (till stekning)
Fräs köttfärsen i några matskedar olja och smula sönder köttet medan det bryner. Glöm inte att matsortera skal från lök och morot för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga nudelwok
Fräs köttfärsen i några matskedar olja och smula sönder köttet medan det bryner. Glöm inte att matsortera skal från lök och morot för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga nudelwok
4 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g bladsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl valnöt 2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med salt och peppar. Sätt igång en kastrull med lättsaltat vatten inför nudelkoket. Det här är en lättlagad och god wok som inte tar speciellt lång tid att tillaga
Rostad färskpotatis med lök. salt, peppar och olivolja. salt och olivolja. 600 g putsad flankstek. 1 citron, skal och saft. 600 g putsad flankstek salt, peppar och olivolja. 400 g färskpotatis, tvättad 4 gula lökar, delade 1 knippe persilja 1 citron, skal och saft salt och olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.