1500 g
lövbiff sesamolja, att steka i matolja, att steka i 0,33 huvud salladskål 2-3 morötter 3 salladslökar 2 stora klyftor vitlök 30 g ingefära 1 huvud broccoli 400 g äggnudlar 2 dl hoisinsås 1 dl japansk soja rikligt med svartpeppar 0,5 dl rostade sesamfrönStrimla lövbiffen, salladskål, morötter, salladslök och vitlök. Finhackad eller riv ingefäran och skär broccolin i små buketter. Koka äggnudlarna enligt anvisningar på paketet och ställ åt sidan när de är färdigkokta avrunna. Hetta upp en stor stekpanna, gjutjärnsgryta eller wokpanna med matolja och stek lövbiffen på riktigt hög värme i någon minut. Stek köttet snabbt i omgångar så att köttet verkligen får stekas och inte koka. Tillsätt sesamolja i samma panna, hetta upp på nytt och fräs hastigt vitlök, ingefära, morot, broccoli och salladslök- och kål. Häll på hoisinsås och soja. Tillsätt köttet och äggnudlarna och sväng runt allt så det blandas ordentligt och fräs i någon minut. Krydda med svartpeppar och toppa med rostade sesamfrön. Servera genast.
Blanda vitlök, chili, jordnötsolja, soja, socker, fisksås ochsesamolja i en stor burk med lock. Fräs i stekpanna med smör några minuter och smaka av med salt
Som jag nämnde ska vi äta mer fisk här hemma men innan vi får handla har jag lovat mig själv att vi ska äta ur en del ur frysen så här kommer recept på en nudelwokmedlövbiff jag hittade här hemma
Jag gillar att fräsa på lövbiff eller fläskfilé och göra en god sås med lite grönsaker. Mat med brun sås blir just brun på bild ochdärmed inte så vackert att vila ögonen på
4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
2 tsk sesamolja. 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar). 1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor. 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor. Marinad3 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk strösocker 1 tsk risvinäger 1 krm svartpeppar, nymald. Woksås1 msk japansk soja 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar) 1 dl hoisinsås. Wok1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor 75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar 180 g böngroddar rapsolja (till stekning)
Var där med vårt lilla barnbarn Millian, han är så mysig att ha med sig vi går runt provsmakar på ost och korv som det bjuds på… Vi hittade även en lekhörna där man kan testa bilar och rita fina teckningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.