16 dl
mjölk, standard, ersätt ev. 2 dl med vispgrädde
10,5 tsk
salt
1200 - 300 g
rimmat fläsk, tärnat
12 msk
smörSätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen med hälften av mjölet. Vispa i mjölken, saltet, resten av mjölet samt ev. grädden till en jämn smet. Låt helst smeten vila i kylen i någon kvart eller längre. Då sväller mjölet och fläskpannkakan blir godare. Tärna fläsket i 1x1 cm bitar. Stek fläsket knaprigt på medelvärme. Tillsätt smöret och rör runt. Fördela fläsk och smör jämnt utspridda i en långpanna med höga kanter. Slå på pannkakssmeten. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 30 minuter eller tills din fläskpannkaka stelnat och fått fin färg. Du kan skaka på formen för att se om den stelnat. Servera fläskpannkakan med rårörda lingon.
Ugnspannkaka eller fläskpannkaka är enkelt att göra och en klassiker tillsammans med krösamos. Ugnspannkaka eller fläskpannkaka är enkelt att göra och en klassiker tillsammans med krösamos
En fläskpannkaka (ellet kylskåpsrensning rättare sagt. FLÄSKPANNKAKA. Jag känner varken smak eller lukt, men något måste man väl göra när man ändå bara är hemma och sjukar sig
Jamen då var det var det dags för mitt recept på fläskpannkaka att få komma med här på bloggen. Precis som barnen här hemma sa, ingen matblogg utan fläskpannkaka ju
Tapas i all ära men en riktigt bra fläskpannkaka är inte att förakta. Efter ett par veckor i Spanien står nu den svenska husmanskosten som spön i backen här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.