Fläskfilé med pesto, couscoussallad och fetaostsås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,3 kg fläskfilé
  • 10,5 tsk salt
  • 13 krm vitpeppar
  • 13 msk smör
  • 11 dl riven parmesanost eller grano padano
  • 10,5 dl rostade pinjenötter att garnera med
  • 110 blad färsk basilika att garnera med
  • 11 dl pesto
  • 15 dl couscous
  • 11 grönsaksbuljongtärning
  • 110 cocktailtomater
  • 120 gröna bönor
  • 11 tsk gurkmeja
  • 10,5 tsk chiliflakes
  • 1 Fetaostsås: 6 dl matyoghurt
  • 11 pkt fetaost
  • 11 krm salt
  • 12 msk olivoljaSätt ugnen på 200 grader. Putsa fläskfilén och skär bort senor och hinnor med en vass kniv. Salt och peppra fläskfilén runt om. Stek fläskfilén i smöret runt om i en het panna. Lägg över fläskfilén i en ugnsform eller sätt in hela stekpannan om den tål ugn. Stek filen i ca 20 minuter. Ta ut den och slå in den i folie och låt den vila i en kvart. Lägg den på en skärbräda och skär 1 cm skivor lite på snedden. Lägg över fläskfiléskivorna på ett ugnsfast serveringsfat. Hit kan du förbereda och ha fläskfilén i kylen. Rosta pinjenötter i en stekpanna så att de får lite färg. Sätt åt sidan. Bred över pesto samt riven parmesanost och gratinera fläskfilén i 250 grader i ca 5 minuter. Garnera fläskfilén med rostade pinjenötter och grovhackad basilika och servera den. Couscoussallad: Koka upp en liter vatten med buljongtärningen. Blanda couscous i en skål med gurkmeja, chiliflakes samt salt. Häll över det kokande vattnet och rör om. Låt stå och svälla i 10 minuter. Rensa, skölj, dela och koka gröna bönor mjuka i ca 5 minuter. Skölj och dela tomater. Blanda ner bönor och tomater i couscousen. Smaka av med salt samt ev någon msk olivolja. Fetaostsås: Smula fetaosten i en skål. Rör i yoghurt samt smaka av med lite salt och olivolja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.