Hasselbackspotatis. 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag
1 kg potatis, skrubbade och skurna i klyftor 0,5 dl olja några nypor flingsalt några lite mindre nypor rosmarin (färsk eller torkad) några rejäla tag nymalen peppar en stor plastpåse
1 kg fast potatis. 10 vitlöksklyftor. cirka 1 dl rapsolja. salt, peppar, persillade. färsk persilja eller timjanGnugga potatisen ren och skiva den till cirka 8 mm tjocka skivor
600 g hjortytterfilé färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad smör, till stekning salt peppar. 1Potatis- och lökkroketter6-7 mjöliga potatisar 3 bananschalottenlökar (alt 1 stor gul lök) 1 citron, rivet skal vispgrädde, efter behov 2 ägg, till moset 2 ägg, till paneringen 1 dl vetemjöl 1-2 dl pankoströbröd olja, till fritering salt peppar
Får jag presentera en fantastiskt god pastasås med lövbiff, champinjoner, crème fraiche och vitlök. Vi kallar den för Annie Lööf-biff, men om du hellre säger Stefan Löfven-biff så går det också bra