4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Smaka av med salt och peppar. Stek äpplenaoch rödlöken i smör till en gyllenbrun färg
Smaka av medsenap, grovmalen svartpeppar och finhackad persilja. Fräs löken och fintärnade äppelbitar (spara hälften av äppeltärningarna till garnering) i smöret utan att det tar färg
Blanda sedan med crème fraiche och. fyll den med baconröran. och tärna äpplena. - en helgfavorit som är lätt att förbereda och servera till många glada
Kommentarer
kj1
Mycket gott, men man bör salta och peppra köttet innan man steker.
Logga in eller Registrera för att kommentera.