Något namn fanns det inte på receptet, så det blev upp till oss att döpa denna gröna, goda och friska sill och efter många om och men föll valet på "matjessill med dill och gräslök"
Detta är en fiskgratäng av typen hyfsat lättlagad, det du ska tänka på är att inte ha såsgrytan på plattan när du rör ner ägg- och gräddblandningen, och att du rör hela tiden, annars kan det hända att gulorna börjar kokas och stelnar till små äggklumpar
Ta gärna hjälp av en god vän om du är tveksam. Har ni testat ölburksburgare än. Vi såg dom flera gånger redan förra sommaren, både hos bloggare, i tidningar och på tvn och blev sugna på att prova, men så försvann sommaren i en hast och ingen grillning hann ske av dessa spännande burgare
Båda har vi nämligen goda minnen en korvgryta som serverades när vi gick i skolan, genom alla årskurserna fick vi den på våra mattallrikar i "matan" som den kallades (kallas
Blev riktigt smarrig och kan nog till och med sträcka mig till att det blev den godaste jag gjort. Receptet är snarlikt med krämig paella som jag gjort tidigare
Råbiff som får smaklökarna att jubla. Välj själva om ni går all in och gör alla tillbehören. Det som möjligtvis går att utesluta är svampen och löken, allt annat SKA vara på fatet
Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar med sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till