Bryn fläskfilén hel i stekpanna, salta och peppra. Tillsätt crème fraiche och koka ihop. Skär ett längsgående snittmittifilén och lägg den nu avsvalnade filén på den utrullade smördegen
Putsa filén och dela den i sex bitar. Platta ut dem tillbiffar. Blanda potatismoset med äggulorna. Blanda lök, smulad ost och smör i en kastrull, hetta upp sakta och rör tills osten smälter
Till detta fick det bli en krämiggorgonzolasås med fläskfilé och champinjoner. Börja med att skivafläskfilénistrimlor och stek i panna till den blir genomstekt
smör att steka i. Gorgonzolasås. finhackadpersilja att garnera med. Skala potatisen och koka den mjuk. Pressa potatisen, blanda ner grädde och äggulor tills du har ett slätt potatismos
Skär bort den tunna hinnan på filéns tjocka änden. Bryn filén runt om i smör i en stekpanna. Ta ut filén, lägg aluminiumfolie över så att den håller sig varm
Denna middag är inspirerad (eller en travesti. ) av Saltimbocca. I en riktigsaltimbocca skall man ha kalvkött, parmaskinka och färsk salvia och serverar med en marsalasås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.