1400 g
torskfilé eller djupfryst 4 st potatis 2 st morötter 1 st paprika röd och 1 gul 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1.5 msk olivolja 1 pkt saffran 2 msk tomatpuré 2 dl crème fraîche 5 dl vatten 2.5 msk fiskfond och vinfond salt timjan basilikaTina fisken, om färsk används, och skär den i kuber. Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta stor nog för soppkok. Tillsätt morötter, potatis och paprika och fräs några min. Tillsätt saffran och tomatpurén. Späd med vattnet och smaka av med fonden. Låt koka på svag värme ca 15 min. Rör i creme fraiche och smaka av med kryddorna. Lägg i fisken och sjud ytterligare ca 5 min tills fiskköttet är vitt och fast.
1 Servera
soppan med vitt bröd. Till fest kan soppan kompletteras med skaldjur.
Och man måste äta deras fisksoppa, för den är något av det godaste som går att finna på denna jord. Finhacka lök och vitlök och stek i olivolja tillsammans med räkskal och saffran
I stället bjuder jag på en jättegod fisksoppa/gryta, som jag gjorde förra veckan innan jag åkte. Hetta upp olivoljan tillsammans med kryddan, och lägg i potatis, morötter och vitlök
Den här lättgjorda och goda fisksoppan passar bra nu när färskpotatisen äntligen börjar bli klar i vårt potatisland - även om det går bra med "gammal" potatis också
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Pensla potatisenmed oljan från plåten och salta lätt. Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.