Fisksoppa med potatis
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 14 st potatis
  • 12 st morötter
  • 11 st paprika
  • 11 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 11.5 msk olivolja
  • 11 pkt saffran
  • 12 msk tomatpuré
  • 12 dl crème fraîche
  • 15 dl vatten
  • 12.5 msk fiskfond
  • 1 salt
  • 1 timjan
  • 1 basilika
  • 1400 g torskfilé eller djupfryst 4 st potatis 2 st morötter 1 st paprika röd och 1 gul 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1.5 msk olivolja 1 pkt saffran 2 msk tomatpuré 2 dl crème fraîche 5 dl vatten 2.5 msk fiskfond och vinfond salt timjan basilikaTina fisken, om färsk används, och skär den i kuber. Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta stor nog för soppkok. Tillsätt morötter, potatis och paprika och fräs några min. Tillsätt saffran och tomatpurén. Späd med vattnet och smaka av med fonden. Låt koka på svag värme ca 15 min. Rör i creme fraiche och smaka av med kryddorna. Lägg i fisken och sjud ytterligare ca 5 min tills fiskköttet är vitt och fast.
  • 1 Servera soppan med vitt bröd. Till fest kan soppan kompletteras med skaldjur.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.