I stället bjuder jag på en jättegod fisksoppa/gryta, som jag gjorde förra veckan innan jag åkte. Hetta upp olivoljan tillsammans med kryddan, och lägg i potatis, morötteroch vitlök
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. Låt det koka ihop någon minut och smaka av (kräftosten ska ju i sist med så soppan behöver inte vara perfekt ännu, men det ska ju smaka gott)
Man kokar små potatisaroch sen lägger man de på en ugnsplåt och krossar alla potatisarmed en potatisstompareoch sen droppar man över den goda senapsvinägretten i sprickorna som ger potatisarna smak och krisp
Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk och grönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Den här lättgjorda och goda fisksoppan passar bra nu när färskpotatisen äntligen börjar bli klar i vårt potatisland - även om det går bra med "gammal" potatis också
skär upp morötter, potatisoch lägg på en plåt, strö på pommesfrittskrydda, peppar och örtsalt. marinera kycklingen i resterande kryddor och kyckling buljong ca 30-40 min 175grader. börja med såsen, ta en kastrull, häll i 3 dl grädde, 2 dl mjölk, grönsaksbuljong, 1 msk sweet chili, peppar, en halv påse gräddsås. 4 stora potatisar. 4 stora morötter
Servera med ett gott bröd och lite ost. Hacka vitlöken och skär moroten och pepparfrukten i tändsticksstavar, fräs i lite smör några minuter, häll på vatten, vin och buljongtärning, låt koka 5 minuter. Tillsätt grädden, låt koka 5 - 10 minuter smaka av med peppar och salt. Stäng av plattan och lägg i fisk och räkor, låt stå 5 minuter, häll upp i tallrikar, toppa med dill några droppar tabasco och dillolja
Och man måste äta deras fisksoppa, för den är något av det godaste som går att finna på denna jord. Finhacka lök och vitlök och stek i olivolja tillsammans med räkskal och saffran
Typ ärter ochmorötter på burk, då gjorde du en stuvning och i med grönsakerna. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet, späd med mjölken och grädden till en lagom tjock sås
Servera fläskytterfilén med alla tillbehören. Helstekt marinerad fläskytterfilé i ugn tillsammans kokta potatisar, morötter, ärtor och Karl-Johan svampsås från Blåband
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.