Fisksoppa med potatis och rotfrukter
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fisksoppa 2 port + matlåda
  • 100 g fänkål, i grova bitar
  • 150 g morot, slantad
  • 250 g potatis i stora bitar
  • 150 g rotselleri, tärnad
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 1 liter vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar 2 lagerblad 2 tsk torkad dragon
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 dl grädde
  • en skvätt citronsaft, efter tycke och smak
  • salt och vitpeppar
  • 400 g torsk, i stora tärningar
  • Börja med att bryna fänkål, morot, potatis, rotselleri och purjolök några minuter i en stor gryta.
  • Tillsätt vatten, vin, fiskbuljong, lagerblad, örter och kryddor, låt det koka upp och sedan småputtra på medelvärme ca 15 minuter (tiden lite beroende på hur stora bitar rotfrukterna delats i).
  • När potatisen och rotfrukterna är nästan genomkokta, känn efter med en provsticka, häller du i grädde och smakar av soppan med citronsaft och kryddor.
  • Lägg till sist ner fisken, dra grytan från värmen och lägg på locket så att fisken blir tillagad på eftervärmen, det tar ca 5-10 minuter beroende på fiskbitarnas storlek.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.