Börja med att bryna fänkål, morot, potatis, rotselleri och purjolök några minuter i en stor gryta.
Tillsätt vatten, vin, fiskbuljong, lagerblad, örter och kryddor, låt det koka upp och sedan småputtra på medelvärme ca 15 minuter (tiden lite beroende på hur stora bitar rotfrukterna delats i).
När potatisen och rotfrukterna är nästan genomkokta, känn efter med en provsticka, häller du i grädde och smakar av soppan med citronsaft och kryddor.
Lägg till sist ner fisken, dra grytan från värmen och lägg på locket så att fisken blir tillagad på eftervärmen, det tar ca 5-10 minuter beroende på fiskbitarnas storlek.
4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Smaka av soppan med salt och peppar och fördela i ugnssäkra portionsskålar. Så här gör du Skala lökarna, dela dem, dela varje halva en gång till och skiva mycket tunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.