Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis och purjolökssoppan till middag igår
) Jag kände för något varmt och gott i förra veckan så vi gjorde soppa. Skala och skär lök och potatis i tärningar och låt dem svettas i olja i en kastrull en stund utan att få färg
flingsalt och nymald peppar. Bryn potatisen, purjolök och ingefära i olivolja i en kastrull. Strimla baconen i små bitar och stek knaprigt medan soppan kokar
Fräs potatis, purjolök, morötter, bacon och vitlök i en stor kastrull i några minuter. Potatis,. Hoppas ni haft det bra hittills, och att ni får det lika bra de kommande dagarna
Jag la med bitar av morot i ugnen och droppade över samma senapsvinägrette. Man kokar små potatisar och sen lägger man de på en ugnsplåt och krossar alla potatisar med en potatisstompare och sen droppar man över den goda senapsvinägretten i sprickorna som ger potatisarna smak och krisp
Nu är jag hemma på timmar, jobbar delat och har halva dagen kvar. suttit i solen en stund och tankat D-vitamin, nu ska jag strax lägga mig i uterummet och vila lite
skär upp morötter, potatis och lägg på en plåt, strö på pommesfrittskrydda, peppar och örtsalt. marinera kycklingen i resterande kryddor och kyckling buljong ca 30-40 min 175grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.