Ingredienser Portioner: 4 900 g potatis Fiskgryta 2 morötter 1 purjolök 2 dl vispgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk majsstärkelse 1/2 g saffran salt och peppar ca 600 g sejfilé 400 g romanticatomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5:- Rabatt Valio 5 dl Mer info Ladda kupong
Koka riset i en kastrull med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet. Skölj och skär tomaterna i bitar, riv mozzarellan i bitar och fördela över fisken
Tvätta och riv med lätt hand zesten från citronerna. Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung och salt i en skål, tillsätt tomaternaoch basilika, och rör om
Idag blev det en variant quinoa med krossade tomater, morötter och squash. Jag älskar att piffa upp min quinoa/bulgur/couscous/matvete/liknande med grönsaker och kryddor
Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk och grönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.