Mina recept

Mina recept

  • 111 Recept
Lättlagad fisk- och skaldjursgryta

Lättlagad fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser 200 g potatistärningar 100 g morotsslantar 2 dl fiskbuljong 1 dl ajvar relish 1 dl lätt-crème fraiche 250 g torskfilé i tärningar salt, peppar och timjan 250 g lax i tärningar 75 g halverade sockerärter 200 g skalade räkor Garnera med
Currykyckling med ris och mango chutney

Currykyckling med ris och mango chutney

Ingredienser Portioner. 4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Kräftstjärtar på kreolskt vis

Kräftstjärtar på kreolskt vis

Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaten. Ta bort kärnor och hinnor från chilin
Saffranspasta med räkor

Saffranspasta med räkor

Ingredienser Portioner. 4 580 g räkor i lake 4 port tagliatelle 1 röd paprika 1/2 purjolök 2 tomater 1/2 g saffran 1 msk smör eller margarin 2 vitlöksklyftor 2 tsk majsstärkelse 2 1/2 dl vispgrädde 1 dl spad från räkorna salt och peppar 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Klassisk Laxpudding

Klassisk Laxpudding

Ingredienser. ca 600 g kokt potatis. 1 st gul lök. 4 st ägg. 1 dl mjölk. 2 dl grädde. 300 g gravad lax. Färsk dill
Snabb sommardessert

Snabb sommardessert

Vispa grädden fluffig och blanda med yoghurt och socker. Lägg upp i ett fat med höga kanter. Vid servering
Paella – grundrecept

Paella – grundrecept

1 gul lök. 12 vitlöksklyftor. 11 msk Arla® Svenskt Smör till stekning. 1½ pkt saffran à 0,5 g. 12½ dl avorioris
Fisk- och skaldjurswok

Fisk- och skaldjurswok

Ingredienser 300 g vit fiskfilé. 1 msk rapsolja. ½ finhackad urkärnad röd chili. 100 g sockerärter. 50 g minimajs
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

Vi skulle ha en dag hemma, sonen hade bestämt sig för att inte träna och behövde ingen skjuts. Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Het fransyska

Het fransyska

Det här är en gryta som har följt med några år och som vi gjorde igen nu under påskhelgen. Den bröt av bra mot all påskmat och kan ätas både till vardag och fest, sommar som vinter