Ingredienser Portioner. 4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
1. Ansa fläskfilén och skär den till mindre bitar. Bryn den sedan i en stekpanna på hög värme. När köttet fått yta, sänk värmen, ha ner hackad gul lök, vitlök och svamp i pannan
Putsa köttet fritt från hinnor och skär det sedan i bitar. Strö salt och peppar på köttet. Sprid ut mjölet på en tallrik och vänd bitarna i mjölet, så att de blir täckta
Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g kassler 1/2 msk olja eller smör 2 msk tomatpuré 1 msk majsstärkelse 1 1/2 dl mjölk 2 1/2 dl vispgrädde peppar 1 tsk torkad persilja 4 port pasta (gärna spaghetti) 2 röda paprikor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
På något sätt så har matlagning känts mer lockande än bakning på senaste tiden. Nu känner jag mig faktiskt sugen rätt ofta på att ställa mig vid spisen och laga till någon rätt
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao