Penslamed ägg och strö på hackade hasselnötter. Jag gjorde ävensemmelbullar av degen och gjorde egen mandelmassa på dadlar, mandelmjöl och lite kokosgrädde (eller tjock kokosmjölk) och vispade sedan kokos mjölk till toppingen på semlan
Dessa goda bullar gör jag normalt sett ganska ofta men nu var det ett bra tag sedan. Det är snart dags att knåpa ihop den första semlan – och för det krävs en god slät bulle
Senaste nytillskottet att lägga i pastaarkivet blir en tallrik fjärilar meden kycklingsås, engräddigenmed lite syrlig smak från citron som balanserades upp med hjälp av sötman i teriyakisås
Hade egentligen tänkt att baka vanliga bullar i förmiddags men det blev inget med det. (Ja det där med muffins tror jag det var väldigt många år sedan jag åt det)
Idag har vi bara tagit det lugnt, skrotat omkring i myskläder, gått promenadermed syster och svågers hund som vi varit hundvakter åt, fällt en tår i tv-soffan under slutscenen i filmen Mrs Doubtfire som jag och LIllan tittade på, bakat pizza och en sockerkaka med fläderinkokta krusbär och lakrits
Fyllningarna blev rårörda hallon och mjölkchokladmousse och tårtan spacklades sedan i vit nutellasmörkräm innan den täcktes och garnerades denmed marsipan
Man kan aldrig misslyckas medingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket
Penslamed ägg och strö pärlsocker över. Bre över rikligt med smör. Dom smälter i munnen. Älskar man nutella då måste man baka dessa saftiga och goda bullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.