Vispa samman mjöl med grädde ochvatten i en kastrull. Bottna ett smort eldfast fat medsparrisen. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt
Ingredienser Portioner. 4 600 g koljafilé 900 g fast potatis 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 200 g färsk bladspenat salt och svartpeppar 2 msk riven färsk pepparrot 2 msk hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Tillsätt maizenaoch bakpulver och blanda noggrant. Innan du börjar göra majonnäsen är det en fördel att se till att alla ingredienser har samma temperatur för att undvika att den skär sig
dill (- i all enkelhet). Ugnsbakad spetskål med brynt smör. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers. 1 spetskål, stor ochskuren i 1,5 cm tjocka runda bitar. 2-3 msk hasselnötter, rostade och hackade. 1 bananschalottenlök, stor och finhackad. 1 msk smör, att bryna löken i. 1 dl fiskfond, hemkokt (el 1 msk koncentrerad fiskfond). 1 krm svartpeppar, nymalen. 0,5 dl mjölk (tillsätts innan slut-mixning för att få en extra skummig sås). 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers smör, att hyvla över salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.