Bullar21

Bullar21

  • 213 Recept
Chelseabullar

Chelseabullar

Jag gör alltid degen i bakmaskinen. Skall man göra den för hand får man nog ta en hel påse torrjäst eller motsvarande mängd färsk

Karlspaderbullar, extragoda

Börja med att röra ihop smör och florsocker till fyllningen. Lägg ut bullformar på plåten. Lös upp jästen i grädden och sockret i en bunke
Kardemummabullar

Kardemummabullar

Smula jästen i en bunke. Smällt smöret och tillsätt mjölken ,jumma till 37 grader. Slå över jästen och rör tills den har löst upp sig
Smörbullar med vanilj och knäckig kokostosca

Smörbullar med vanilj och knäckig kokostosca

Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g ( ca 5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g  smör, rumsvarmt 180 g (ca 2 dl) strösocker 9 g (ca 1,5 tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma, grovmalen Fyllning 250 g smör, rumsvarmt 2 3/4  (250 g) strösocker 2,5 msk (23 g) vaniljsocker Topping Kokos tosca1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser långsamt i 3 min, öka hastigheten och blanda i 10 min
Gifflar med vit choklad och färskost

Gifflar med vit choklad och färskost

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, äggulor, salt, bakpulver och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en kladdfri deg
Mandelkubb i form

Mandelkubb i form

Rör ägg och socker fluffigt. Smält margariner och rör ner det i smeten. Tillsätt mjölk och bittermandelolja
Mandelkubb

Mandelkubb

Rör ihop smör och socker, rör sedan i äggen. Blanda därefter i övriga ingredienser. Forma till längder, skär i lagom stora bitar
mina mandelkubbar

mina mandelkubbar

Rör rumsvarmt margarin och socker jämnt i en bunke. Knäck i ägget och häll över vätskan. Tillsätt bittermandeloljan och rör smeten slät
Mandelkubbar

Mandelkubbar

Rör mjukt smör och socker poröst. Riv bittermandlarna fint och tillsätt dem tillsammans med mjölk och ägg
Mandelkubbar

Mandelkubbar

Detta här är nostalgi på hög nivå. Mandelkubbar hade alltid min älskade mormor till fikat när vi var små och de är ju bara så goda
MAMMAS MANDELKUBBAR

MAMMAS MANDELKUBBAR

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Fördela fettet med hjälp av en gaffel, tillsätt ägg och mjölk samt 6-7droppar bittermandelolja
Mandelkubb

Mandelkubb

Mandelkubb var ett av förslagen från er läsare på vad jag kunde baka inom temat småkakor. Jag tackar för deltagandet
Mandelkubbar

Mandelkubbar

Nybakade mandelkubbar med ett glas kall mjölk är nog bland det godaste som finns. Detta är ett gammalt välbeprövat recept som gör kubbarna perfekta varje gång
Bakat MANDELKUBB

Bakat MANDELKUBB

I dag har jag bakat mandelkubb för första gången. inte så vackra men oj så goda. Och det gick snabbt att göra dom
Toscabullar

Toscabullar

Grunddeg. Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Apelsingifflar

Apelsingifflar

Smula ner jästen och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, ägg, salt och socker
Saffranssnurror

Saffranssnurror

Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel. Värm mjölken tillsammans med saffranet till 37°