Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g ( ca 5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g smör, rumsvarmt 180 g (ca 2 dl) strösocker 9 g (ca 1,5 tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma, grovmalen Fyllning 250 g smör, rumsvarmt 2 3/4 (250 g) strösocker 2,5 msk (23 g) vaniljsocker Topping Kokos tosca1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser långsamt i 3 min, öka hastigheten och blanda i 10 min
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, äggulor, salt, bakpulver och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en kladdfri deg
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Fördela fettet med hjälp av en gaffel, tillsätt ägg och mjölk samt 6-7droppar bittermandelolja
Nybakade mandelkubbar med ett glas kall mjölk är nog bland det godaste som finns. Detta är ett gammalt välbeprövat recept som gör kubbarna perfekta varje gång
Grunddeg. Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig