Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Skala räkorna. Lägg i räkorna. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkormed skal. 500 g tinade räkormed skal 4 msk tomatpuré 4 msk vatten 4 msk balsamvinäger 1 msk konjak 1-2 tsk sambal oelek 1 ½ msk olivolja 4 krm salt 2 krm strösocker 3 msk finhackad scharlottenlök 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad dill
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Skala räkorna. Lägg i räkorna. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkormed skal
massor medräkor. Fräs gullök och paprika i olivolja tills dem fått en gyllenbrun färg, tillsätt sedan skivade champinjoner och chilli, och till sist bladspenaten
Med en gräslöksås på vitt vin och grädde så har ni en festrätt vilken regnig måndag som helt som smakar fest, helg och serverar ni på helgen i hop med ett gott torrt Chablis har ni en festmåltid som får tungan att darra
Lägg sedan större delen av räkorna, eller alla om du inte vill toppa med några innan servering och häll därefter på såsen och toppa sist med den rivna osten
I kassarna fanns en massa ”godsaker” – bland annat ett gäng superfina skogschampinjoner. Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
Idag serverar jag denna tillsammans med en len vitvinssås, räkoroch små smörstekta champinjoner. Slå på ett par matskedar vitt vin och täck med smörat papper
En sallad medräkoroch avocado, ljuvligt en härlig sommardag. Solen och värmen inbjöd mer till en härlig sommarsallad medräkor, avocado, tomater, blandad sallad, gurka, citron, dill och en vitlöksdressing med yoghurt
Red av med maizena uppblandat med vatten och vispa ner tills du fått såsen så tjock som önskar. Du kan med fördel krydda med färska örter som timjan eller rosmarin om du vill
Ibland är det så ända in i bänken gott med en sån där "riktig" söndagsmiddag, ni vet när man fyller matbordet och tallriken till bredden med alla möjliga goda tillbehör, slevar upp brunsås och äter tills man nästan spricker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.