Häll grädden direkt i stekpannan och smaksätt medchilisås, soya och svartpeppar. Rör därefter ned persilja, körvel och dragon och smaka av med salt, peppar och soya
Red av med maizena uppblandat med vatten och vispa ner tills du fått såsen så tjock som önskar. Servera gärna rätten med ugnsbakade rotsaker och vinbärsgelé
Ibland är det så ända in i bänken gott med en sån där "riktig" söndagsmiddag, ni vet när man fyller matbordet och tallriken till bredden med alla möjliga goda tillbehör, slevar upp brunsåsoch äter tills man nästan spricker
Servera medsåsen, kokt potatis, svartvinbärsgelé och inlagd gurka. Den här kycklingen gör mamma på enklast möjliga sätt (enligt henne själv i alla fall) med de mest basala kryddorna och en skvätt grädde
SockerKoka upp buljongen med persilja dill, vitlök och peppar. En bekant till mig har fiske som hobby och han var nyligen i Norge och fiskade torsk, hälleflundra och kolja
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Lägg i tomatpurén, krossad tomat, , chilisås, buljongtärning, vatten, pressa ner vitlöksklyftorna
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Servera till grillad fläskkarré. Midsommarafton – Helgrillad spädgris medsåseroch färskpotatis. Efter kanske tio minuters sporadiskt bubbel är det dags att smaka av med salt och peppar
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.