Med inspiration från boken BAKA glutenfritt. )8 bitar. 90 g havregryn250g havremjöl eller bara havregryn 1 knapp msk kokossocker2 tsk bakpulver1 msk fiberhusk50 g kall kokosolja300 g havremjölkBlanda allt väl i en bunke, låt stå i 15 min
1. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Havrescones. 7 mars 2016 @ 08. 55. I helgen har jag varit i Halmstad och firat Max födelsedag. Förutom att vi har ätit en extremt god tårta så har vi även hunnit med en supermysig frukost till Vasaloppet
När sommarkvällarna numera bjuder på mörker och regn kan man kontra med att baka dessa supergoda havrescones och mysa i soffan med en kopp te och tända ljus, det känns så mycket bättre då
Här kommer receptet på de naturligt glutenfria (använd glutenfri havre om du är väldigt känslig) och veganska scones jag bakade till vårt afternoon tea förra helgen
Lite nybakat bröd till mellanmål kändes väldigt lyxigt, vad är godare än en smält-smör-macka. (som jag läst att det heter) Scones är lätt att göra, går snabbt och på under tjugo minuter doftar det nybakat i huset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.