Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i kallt vatten. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner lite i taget i degvätskan
I dag åt jag min andrafrukost hos Saralisa och hon hade bakat en väldigt gott grovtbröd. Ett bröd som är enkelt att slänga ihop, behövs ingen maskin, samt att det reder sig själv i ugnen
3 StyckenBehöver inte jästa. Lättbakade och dessutom goda. 1 l filmjölk4 dl brödsirap eller annan sirap1 msk bikarbonat1 msk bakpulver1 kg rågsikt1 ägg2 tsk anisBlanda alla ingredienserna och häll upp i tre bröade eller bakplåtsklädda avlånga sockerkakasformar
Jag brukar baka en fillimpa med bikarbonat och ganska mycket sirap så det blir lite väl sött (men gott) så jag blev lite nyfiken på det här brödet som får sin sötma från bananer istället för sirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.