Det torkadeblåbären som är grovmalda har jag köpt färdiga på burk hos min lokala Ica handlare. LCHF Dessert med bakad chokladkaka, vaniljapnnacotta, blåbärs mousse, blåbär och torkat blåbärsströssel
Jag kombinerade ett par olika recept till en sorts muffins med havregryn och torkadeblåbär i. Torkadeblåbär är ju fulla av vitaminer och ruskigt nyttiga
Förvara i burk med tätslutande lock. Blanda 1dl av vardera solrosfrön, pumpakärnor, mandelspån, hasselnötter, kokosflingor med 3dl fiberhavregryn, 2dl bovetekross och 0,5dl linfrö i en ugnsfast form. Blanda allt med 2msk rapsolja(jag tog solrosolja), 5msk vatten och 2msk flytande honung. In med formen i mitten av ugnen på 200 grader i 30 min, gå med jämna mellanrum och rör om så att inte müslin blir bränd. Blanda sedan i 0,5dl torkadeblåbär och lika mycket torkade tranbär
Torkade bär är inte något jag har tidigare erfarenhet av att baka med. Servera kakorna med en kopp kardemummakaffe, eller varför inte med Dufvenkrooks blåbär- och lingonglögg
Den påminner om Pajalagröten i smaken, med katrinplommonens karaktäristiska smak. Servera i en djup tallrik eller liten skål med mjölk och valfria tillbehör
Häll smeten i en långform klädd med bakplåtspapper. Lägg blåbär på smeten. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen
1 Mogen banan5-6 Färska/Frysta Blåbär eller 2 msk Proviva blåbär1/2 Kiwi, skalad och skär i klyftor. 2 msk mjölk (ifall du använder proviva så kan du utesluta mjölken)1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i). 1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i)
Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Knaprig blåbär/hallonpaj. Väl hemma så började jag tänka att det är lättare att svänga ihop en paj med det jag har hemma än att ta bilen till Ica och halta in i affären
En sockerkaka smaksatt medblåbär. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Jag mixade de frysta blåbären och rörde ned detta i en tredjedel av smeten
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Blåbär/hallon. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.