Det blev sparrissoppa med en chokladkräm till efterrätt. Chokladkräm mednötterochfikon4 portioner 100 g ljus choklad50 g mörk choklad (64%)1,5 dl gräddfil2 msk hasselnötter1 krm olja2 krm salt0,5 tsk strösocker2 torkade fikon2 msk torkade tranbär40 g nougat Gör så härDela all choklad i mindre bitar och smält i ett vattenbadTillsätt gräddfilBlanda och häll krämen i portionsskålar/glasStäll in i kylenRosta nötterna i en torr stekpannaHäll över olja, salt och sockerLåt sockret karamelliseras ochnötterna svalna på ett bakplåtspapper ToppingHackade nötter, frukt och nougatToppa krämen med nöt- och frukthacket 4 portioner. 2 msk hasselnötter. 2 torkade fikon
Skär bort skaftet på fikonenoch grovhacka dem ochnötterna. Häll på vattnet och tillsätt kesellan. Tillsätt fikon, nötter, linfrö, salt, matfett och de grova mjölsorterna
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Toppa gröten med rostade nötter, bär och skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Vispa grädden och vaniljsockret och smaka till med moccasirapen tills du är nöjd med smaken. Jag har valt att göra en moccasirap att smaksätta grädden till tårtan med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.