BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTEROCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Fantastisk syrlig och fräsch smak från den grekiska yoghurten som tillsammans med smak från fikon, vanilj och den söta lite spröda, men ändå lite seg, botten (om det går att vara det) blev till något fantastiskt
Nu tänkte jag att ni skulle få ta del av denna enkla och supergoda cheesecakemed pepparkaka. Servera med apelsniskivor och pressad pepparkaka som topping
Häll över nötterna på brieosten och garnera med färska fikon. )Vilken kväll det blev, har tagit ett glas vin med grannen Emma i solnedgången, sen fylldes det på med folk som joinade oss med solen, kvällen och glaset vin
Det blev sparrissoppa med en chokladkräm till efterrätt. Chokladkräm mednötterochfikon4 portioner 100 g ljus choklad50 g mörk choklad (64%)1,5 dl gräddfil2 msk hasselnötter1 krm olja2 krm salt0,5 tsk strösocker2 torkade fikon2 msk torkade tranbär40 g nougat Gör så härDela all choklad i mindre bitar och smält i ett vattenbadTillsätt gräddfilBlanda och häll krämen i portionsskålar/glasStäll in i kylenRosta nötterna i en torr stekpannaHäll över olja, salt och sockerLåt sockret karamelliseras ochnötterna svalna på ett bakplåtspapper ToppingHackade nötter, frukt och nougatToppa krämen med nöt- och frukthacket 4 portioner. 2 msk hasselnötter. 2 torkade fikon
Skär bort skaftet på fikonenoch grovhacka dem ochnötterna. Häll på vattnet och tillsätt kesellan. Tillsätt fikon, nötter, linfrö, salt, matfett och de grova mjölsorterna
Jag hade bestämt mig för att baka cheesecakeoch ta med till jobbet och bjuda på innan semestern. Vi åt den med färska jordgubbar vilket blev väldigt gott och det kändes riktigt somrigt
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Toppa cheesecakenmed hackad choklad och hackade jordnötter. Mixa gärna inte för länge, så att det fortfarande finns en del crunchiga bitar av jordnötterna kvar
Jag hade cheesecaken i frysen över natten och sen bredde jag ut chokladtryffeln innan servering. Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret
Igår skred vi till verket och snodde ihop en supergod cheesecakemed smak av vit choklad och hallon. Det är en fryst variant, vilket jag tycker är snäppet godare än en ugnsgräddad cheesecake, och för F som älskar glass blev detta en succé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.