14 kycklingfiléer,
tunnskivade Salt Nymald svartpeppar 6 skivor parmaskinka 2 tsk rivet citronskal Några kvistar färsk rosmarin 6 salladslökar Smör till stekning ½ dl vitt vin 2 dl hönsbuljong 2 dl grädde 11 tsk majsstärkelse + vatten Chiliflakes Färsk rosmarin Tillbehör Potatis eller ris Grönsaker, t ex sugar snaps och tomaterDela varje kycklingfilé i tre tunna bitar om de inte är redan tunnskivade.Banka ut mellan plastfolie med en köttplattare eller med en kastrullbotten tills de är 5-7 mm tjocka. Krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på 175 grader. Dela skinkskivorna på längden och lägg en på varje filébit. Strö över citronskal och lite hackad rosmarin. Ansa salladslöken och dela den på mitten. Lägg en halva på tvären vid ena änden av varje filé och rulla sedan ihop. Fäst med tandpetare. Salta och peppra runtom. Hetta upp en klick smör i en ugnssäker stekpanna och stek ruladerna på ganska hög värme tills de får fin färg. Efterstek i ugnen ca 15 minuter. Ta upp ruladerna ur pannan och håll dem varma. Vispa ur pannan med vin, buljong och grädde. Låt koka upp och sjud ca 5 minuter. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Ta ur tandpetarna och lägg ner ruladerna i stekpannan igen, strö lite chiliflakes över och dekorera med färsk rosmarin. Servera med kokt potatis eller ris samt en enkel sallad på till exempel tomater och förvällda sugar snaps.
Ingredienser Portioner. 4 3 morötter 2 palsternackor 600 g fast potatis 2 msk olja 1 tsk rosmarin 2 vitlöksklyftor salt och peppar 4 kycklingfiléer 1 äpple 2 dl matyoghurt 1/2 tsk rosmarin 1/2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tänk att vanlig påläggsskinka och prästost kan ge så mycket smak inuti ett kycklingbröst. Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader om du har varmluftsugn
Jodå det är skönt att ha rensat hjärnkontoret. Men den där strålande och bästa ever idén den visade sig inte, antar att den gömde sig bakom någon hjärncell och väntar in rätt tillfälle att poppa upp, men mycket annat kom på pränt och jag tror att saker och ting kan hända framöver
Igår var det Fars dag och jag åkte hem till mina föräldrar och firade pappa med lite trisslotter. Mamma tillaga en god middag bestående av färsk lax och rökt lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.