Kassler- & currygryta Kasslergryta. 400 g kassler. 1 röd paprika. 1 gul lök. 5 dl matlagningsgrädde. 1 vitlöksklyfta. 1 grönsaksbuljongtärning Therése mat & bak
Lövbiffsgratäng Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Nu har nationella proven dragit igång nämligen så fokus kommer att ligga på rättning och bedömning av dessa Smaskelismaskens
Italiensk kycklinggryta Ingredienser Portioner. 4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor ca 600 g kycklinglårfilé 1 msk olivolja salt och svartpeppar 2 msk finhackad färsk timjan 1 dl balsamvinäger 1 dl vatten 2 msk kycklingfond (eller 1 buljongtärning) 1 tsk strösocker 4 portioner ris (gärna basmati) 1 dl vispgrädde 150 g haricots verts Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Svampfylld lövbiff Skala och skiva löken. Skiva svampen. Stek lök och svamp i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar Hemmets Journal
Gör klassisk biff Stroganoff Stroganoff som snabb, lyxig gryta. Det var faktiskt så det startade innan falukorven smög sig in och puttade ut biffen Fredriks Fika
Enkel lövbiffsgratäng Cicci och David kom på middag och då bjöd vi på den här mumsiga gratängen. Receptet är från vardag. nu men jag gjorde om det lite Smaskelismaskens
Palt – klassiskt recept Så här gör du 90 minuter Skär fläsket i tärningar och stek i panna mittkok.expressen.se
Baconlindad kyckling Helt underbar pasta rätt. 2 pers. 2 kycklingfiléer. 1 pkt bacon. 2 msk färskost. sås. 2 dl grädde. 1 hönsbuljong. 1 dl riven parmesan Jordgubb o Lime
Korvgratäng med bearnaisesås Den här svänger man ihop på cirkus en halvtimme om man är någorlunda skillad i köket. Korvgratäng med bearnaisesås Smaskelismaskens
Köttfärsgryta med potatis 300 g köttfärs. 11 msk smör. 14 st potatis. 11 st morot. 11 st gul lök. 11 st vitlöksklyfta. 12 dl vatten. 11 msk kalvfond Hemmets Journal
Kycklingfilé med purjo och champinjoner i grädde - Recept Detta behövs. 3-4 st. kycklingfiléer (ca 1 kg). 1 msk smör. 150 g. champinjoner, färska, skivade. 50 gram. purjo, strimlad (jag tog den gröna delen) Rune Matomanen - Matälskare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.