Jag har precis läst ut Agneta Sjödins senaste bok Av egen kraft och tycker att hon i boken verkligen får fram hur viktigt det är att inse att om man vill ha en förändring i sitt liv, t ex nå sina mål eller leva ett hälsosamt liv, så är det bara genom att använda sig av sin egen kraft som man kan lyckas med det
Mängden fett är lite beroende på vilken korv man ska göra och hur fett köttet man använder är. a gjort medelhavsinspirerad korv och en med indiska smaker och dagens salsiccia är också en egen variant
Lite goda och nyttiga snacks är ett måste till fredagsfilmen. Satsa på bättre alternativ i skålen. Här kommer ett recept på sötpotatischips som du fixar på bokstavligt fem minuter
Egen pizzadeg är inte speciellt svårt att göra, även om det självklart är bekvämast att köpa färdig. Degen kan göras dagen innan och sedan förvaras i kylskåp
För mormor, uppvuxen i en liten stuga på fjället med alla sina syskon, var det en fråga om överlevnad att kunna ta vara på allt naturen bjuder och farmor tyckte helt enkelt om att laga mat
Jag hade försett mig med en påse durumvetemjöl och två olika recept, men eftersom inget av recepten funkade särskilt bra (jag lyckades inte få någon bra fason på degen med hjälp av dem) fick jag improvisera en hel del och pröva mig fram
Lägg tomater lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, socker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull. 5 st mogna röda tomater1 st liten gul lök2 stvitlöksklyftor0,5 dlvitvinsvinäger0,5 dltomatpuré0,5 dlfarinsocker1 mskworcestersås1 tsksalt1 krm nymald svartpeppar
Jag slickar fortfarande av visparna när jag bakar, men nu har jag ingen som konkurrerar om den goda smeten och jag låter dessutom alltid mer smet vara kvar i bunken, än vad mamma gjorde
Receptet kommer från Lillemor Hvitfeldts Kloka kokboken (Natur och Kultur/LTs förlag). Skillnaden är att du kan utesluta skvätten vatten som ingår i köpt bredbart smör, salta efter egen smak och välja den rapsolja du själv gillar bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.