Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Ta upp degen på mjölat bord och forma till bollar. Jag gör kanske någon rätt i min Crock-pot som ofta bara blir godare av att stå till sig någon dag i kylen, eller gör lasagne eller köttfärssås som jag fryser in, potatis eller rotfrukter vi ska äta senare i veckan kan skalas och läggas i vatten, etc
i degen. Pizzadeg. • Vispa ner de torra ingredienserna utom fiberhusken och blanda till en slät smet. • Tillsätt fiberhusken och blanda den väl direkt ner
Receptet till dessa grymtgoda kikärtsbiffar, med morötter och curry, kommer från ica. Ena dagen käkade vi biffarna med rosa sås (se här), kokt broccoli och ugnsstekt potatis
• Tillsätt fiberhusken och blanda den väl direkt ner i degen. Pizzadeg. • Vispa ner de torra ingredienserna utom fiberhusken och blanda till en slät smet
Bland annat gjorde jag den här smakrika och kryddigt goda tomatsåsen eller ketchupen som satt som en smäck till det andra, hamburgarna, coleslawen och de ugnsbakade sötsyrliga tomaterna
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegenoch tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Rör ner mjölet, lite i taget och arbeta degen en stund (gärna i maskin). Till saken hör att de här hamburgerbröden brukar användas som tekakor också, och vi hade dom som utflyktsmackor förra helgen och det var då jag fick upp ögonen för dom, godaste mackorna på länge
Igår åt vi fläskfilé med hasselbackspotatis och riktigt god sallad och sås. Oftast när jag lagar mat så googlar jag lite och hittar ett ”grundrecept” som jag sedan gör om så att det ska passa mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.