Prova till exempel att ha bönorna till en blandad sallad med lite fetaost och kanske ett par kokta. De här supersmaskiga marinerade bönorna är enkla att göra och passar till det mesta
Blanda ordentligt och smaka av med havssalt. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade stora vitabönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Om du älskar mat med hetta så lägg i en chilipeppar. Skölj bönorna i vatten. Servera varm eller kan vara så speciellt gott om du äter den kall med ett stycke kött
Ca 3 dl 1 förp kokta stora vitabönor (à ca 380 g) 25 g smör 2 kvistar färsk rosmarin 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Ersätt gärna köttbiten medbönor ibland för glada hjärta och kärl. Att göra vitabönor i tomatsås själv är inte bara otroligt enkelt, det blir också mycket godare, nyttigare och billigare än de köpta varianterna i konservburk
Vitabönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). Har du inte redan blötlagt och kokat bönorna så går det naturligtivis lika bra med färdigkokta i tetrapack
Jag har fortfarande inte hittat torkade stora vitabönor att koka själv, vilket jag gör med alla andra bönor och linser jag äter, så jag köper faktiskt färdiga
Likadant är det med tomatpuré. Se till att skölja de vitabönorna innan du blandar i dom. Ok, jag har inget vokabulär för att beskriva smaker, dofter och annat som har med mat att göra så håll till godo med beskrivningen av att de smakade "
Servera med fetaost, en bit gott bröd och oliver. Steg 1Jag brukar blötlägga bönorna på lördag morgon. Då häller jag bort blötläggningsvattnet, lägger bönorna i tryckkokaren, fyller på med vatten så att de bli täckta, tillsätter 2 tsk salt och ett lagerblad. Täck formen med aluminiumfolie och låt maten småputtra i ugnen i 220°C i ca en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.