Bryn köttet, lägg i gryta, krydda. Strö på persilja. Lägg ikålen och koka klart, räkna med 50-60 minuter. 1 ljus nötbuljongtärning. 1 litetvitkålshuvud, i klyftor. 0,75-1 kg grytkött av lamm 5 dl vatten 1 ljus nötbuljongtärning 1 lagerblad 10 svartpepparkorn 1 litetvitkålshuvud, i klyftor salt
I var och varannan stuga puttrar nu kålgrytorna fullspäckade med fårkött och dofterna spridersig mellan gränder och hus, likt en dimridåspridersig den härliga doften av kål och fårkött mellan husen och kvarteren lite varstans i det norska samhället
Servera fårikålen med kokt potatis och lingonsylt. Ansa vitkålen och ta bort stocken. Väldigt gott. Varva kål, kött och kummin (efter behag) i en stekgryta och häll över buljongen så att det knappt täcker kålen
Bakning/Baking. Dagar helt dedikerade åt mumsiga bakverk måste ju vara bland det bästa som finns. Extra roligtblir det om man passar på att baka sittfika själv till den här dagen
Ska hitta på lite nytt fikabröd snart, så Du fårlite gott till sommarens kaffekalas. I Grekland består fikat av en liten kopp starkt kaffe med mycket sump i botten
Det får det väl ändå vara värt tänker jag och kastar en längtande blick på ovanstående citron och kardemummakaka som jag bakade och serverade på cafeet
Man fårinte vara rädd för sprutor. Det är intebehagligt men inte heller vidrigt, man gör det bara. Första gången för mer än ett år sedan hade jag så ont i hals, nacke och huvud i två veckor efter behandlingen att jag tänkte, aldrig mer men det blev bara bättre så jag är nöjd
I år lade jag till små grönkålspajer eftersom jag ville testa det receptet, och de gick åt. Julbocken får stå kvar tillsvinternverkligen är över, någon gång i mars
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.