Idas får i kål
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 kg grytkött av får (eller lammkött)
  • 12,5 kg kål
  • 14 tsk hela pepparkorn
  • 12 tsk salt
  • 13 dl vatten
  • 11-2 msk mjöl
  • 1 potatis, kokt
  • 12,5 kg grytkött av får (eller lammkött) 2,5 kg kål 4 tsk hela pepparkorn 2 tsk salt 3 dl vatten 1-2 msk mjöl potatis, koktDela kålhuvudet i klyftor. Lägg kött och kål lager i en gryta (kött i botten med fettsidan nedåt). Strö salt, peppar och mjöl mellan skikten. Pepparkorn kan även placeras i en särskild pepparhållare. Häll på vatten. Koka upp och låt koka på svag värme tills köttet är mört (det lossnar från benet), det tar ca 2 timmar. Serveras rykande hett tillsammans med kokt potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.