Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar. Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas
Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten. Låt de andra stå kvar i kylen under tiden. Häll i degbunkenoch slå på resten av vattnet kallt
Under tiden kan du förbereda sockerlagengenom att enkelt blanda ihop vattenoch strösocker. Då är det bara att plocka fram någon timme innan, ställ på en plåt och låt tina och jäsa innan dupenslaroch gräddar
Stek brödbitarna frasiga i smör tills de får krutongkaraktär. Sallad med gula plommon, avokado, tomat och mozzarellaAnpassa mängden av ingredienserna utifrån antal portioner och det du gillar bäst
Hade vare sig lust eller tid att springa ner tillmatbutiken, så goda råd blev dyra. Ett tips är att fodra formen med bakplåtspapper runt kanten (se bild ovan) och på så sätt ge smeten bra med utrymme att "resa sig"
Ta bort och häll av när den inte känns helt färdig, den efterkokar ändå lite grand (om du inte spolar av med kallt vattenmen det struntar alltid jag i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.