Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka med hasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Vanilj- och kanelparfait serverad med hallonsås och rostade hasselnötterPortioner. Koka upp mjölken med kanelstängerna samt vaniljstängerna som delats på längden
Den hyvlade sommartryffeln som pastan sedan toppas med innan servering är både vacker och god. När pastan kokats ska den nämligen ner i en vid traktörpanna, där schalottenlök redan har fått svetats med rosmarin, pesto och olivolja, för att slutligen sedan ha sjudits i vitt vin
Låt kakan kallna, och lossa den därefter från formen, och garnera den med florsocker. Bakverken har sannerligen radats på hög (större högar än vanlig, alltså, haha) i köket den senaste tiden, medan dokumentationen av dem inte riktigt klarat att hänga med i svängarna
Jag gillar att servera en smaksatt färskost till brödet. Tillsammans med rostade rotsaker, fetaost, grönsallad och en lagom stekt biff blev detta mycket väl godkänt
Gifflar med kanel- och nötfyllning. Arbeta degen och dela den i fyra delar, låt vila några minuter innan de kavlas ut till runda kakor som skärs tvärsöver i åtta "tårtbitar"
Tillsammans med Rebeccca som har bloggen Alla kan baka har vi ordnat en utmaning mellan oss där vi har valt tre ingredienser som enligt rubriken alltså blev hasselnötter, polkagris och maräng av något slag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.