Att göra egen färskostoch smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Smaka av med salt, vitpeppar och muskot och tillsätt sedan ramslöken. Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
Servera med baconströssel, färskost, basilika och komplettera med bröd eller smörgås av något slag. Knaperstekt bacon, färskost (eller annat krämigt) och basilika - eller inga tillbehör alls
Vispa äggulorona ihop med sockret, vanilj- och lakritspulvret. Mosa hallonen med en gaffel. Har införskaffat en glasskål till min Kitchen Aid och idag så var det dags att testa att göra glass i den för första gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.