Att göra egen färskostoch smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Lägg i löken tillsammans med lagerblad ochchili, rödbetssaft, lite salt och peppar. Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan
Skölj silduken och innehåll med kallt, rinnande vatten för att få bort citronsmaken. Det är nog mitt absoluta favoritkök, och då har jag inte glömt det italienska köket
Jag lagar hemma då och då, oftast ersätter jag färskostenmed halloumi, visserligen gott men äkta indisk paneer är ju egentligen ganska olikt den salta sega osten
En riktig favorit hemma hos oss är sandwich ochmed tanke på att jag äntligen hittade ett recept på glutenfri sandwich förra året (Här) så kan hela familjen njuta av denna goding
Skulle såsen skära sig börjar du om med en äggula och vispar sedan ner den "spruckna" såsen. En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt
De här müslikakorna är faktiskt både goda och nyttiga, till ochmed choklad innehåller de. Visst, fruktsallad är ju riktigt gott, med grädde eller glass till
Jag äter ju iochförsig mycket frukt, som ju är lite sött, men det finns liksom inget som riktigt slår en god liten kaka, chokladbit eller en rykande färskbryggd espresso med mjölk (som bara luktar sådär gott som kaffe kan göra, åååå
Börja med att riva cheddar osten och blanda medfärskosten. När jag var gravid med Zack så åt jag chili cheese bollar nästan varje dag och då jobbade jag rätt så nära Burger King och gick förbi där varje dag (som var dom enda som hade dom då, men nu finns dom på betydligt fler ställen)
Ner med paprikapulver, salt, svartpeppar, soja och valfri mängd av röd chili. Bryn färsen med smör i en gryta tills den fått fin färg, blanda ner löken och låt det steka tillsammans med färsen en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.