Mumsig, naturligt söt och krämig smoothie som kan avnjutas som dessert eller mellanmål. Jag gillar att tillsätta antingen kokosmjölk eller cashewnötter till smoothies så att de blir krämiga, gräddiga och fylliga
) En kombination av vanilj, smält vit choklad, chiapudding och kokosgrädde på en botten av cashewnötter, blåbär och acai toppat med en blåbär- och acaisylt
Häll lite mousse i formen och lägg på passionsfrukt rörPå med lite mer mousseoch lägg på blåbärs coulisSen häll på resten av moussenoch lägg på kakanStäll i frysen några timmarTa mousse kaka från frysen och häll på spegeln( OBS
Dessa muffins bakade jag i somras, när bärtiden var i sitt esse, och det helt enkelt bara var till att gå utanför dörren hos familjen, för att frossa i bärplockning direkt från kvisten
Recept Chiasylt med blåbär ochvanilj. Och jäklar vad god den blev, min nya favoritsylt helt klart. Köpte med mig ett paket uppländska blåbär (från ulva) igår på affären för att kunna få ihop en chiasylt av idag
Tillsätt ägg, havregryn, vaniljpulveroch smör, blanda om noga med en visp. Häll ungefär en matsked av blandningen per plätt och bred ut lite med hjälp av måttet
Imorse fick det bli vanilj, chiafrön och blåbär toppat med kakao nibs, linfrön och hallon. Personalen måste undrat vad jag pysslade med när jag traskade runt där, stundvis i klackskor och stundvis i mjukiskläder med lunchlåda
Ta ut müslin och låt den svalna. Förvara i burk med tätslutande lock. Blanda 1dl av vardera solrosfrön, pumpakärnor, mandelspån, hasselnötter, kokosflingor med 3dl fiberhavregryn, 2dl bovetekross och 0,5dl linfrö i en ugnsfast form. Blanda allt med 2msk rapsolja(jag tog solrosolja), 5msk vatten och 2msk flytande honung. Här la jag till 1,5msk lönnsirap och en nypa salt. In med formen i mitten av ugnen på 200 grader i 30 min, gå med jämna mellanrum och rör om så att inte müslin blir bränd. Blanda sedan i 0,5dl torkade blåbär och lika mycket torkade tranbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.