4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Färsbiffen blir otroligt saftig och smakrik, både tack vare lite utspädning med mjölk och ströbröd men mest för att den tillagas med god buljong, smaksatt med soja
Att använda grillade soltorkade tomater är steget bättre än endast soltorkade då smaken är mer intensiv, den är lite som en jobbig jävla sommarmygga man inte kan bli av med ordentligt men på ett positivt sätt
Tomaterna serverades med en rejäl och välstekt färsbiff/pannbiffmed mos. Färsbiffarmed potatismos är ju gott nog men här vill jag tipsa om supergoda tomatermed pesto som du enkelt gör i ugnen
Lägg kvisttomaterna i såsen och låt dem koka sönder. Färsbiffar. Smaka av färsen med salt och peppar. Servera med potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter
Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar. Riv skalet av limen på rivjärn och finhacka chilin, (ta inte med kärnorna)
Från början hade jag inte tänkt göra någon sås men eftersom jag visste att antalet färsbiffar inte skulle matcha mängden potatis och lök - det skulle bli färsbiffar över - så passade jag på att vispa ur pannan med lite mellangrädde, soja och vitpeppar att spara matlådsbiffarna i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.