Asiatisk

Asiatisk

Koreanska köttbullar i sötsur sås

Koreanska köttbullar i sötsur sås

Köttbullar600 g köttfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (valfritt) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar olja (till stekning)
Snabb nudelsallad med cashewnötter

Snabb nudelsallad med cashewnötter

3 dl cashewnötter 250 g risnudlar 2 limefrukter, rivet skal och färskpressad saft 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 msk rörsocker (eller strösocker) ca 5 cm färsk ingefära 1 klyfta vitlök ca 200 g rödkål 75 g sockerärtor 1 morot 3 salladslökar 1 röd chilifrukt 0,5 kruka färsk koriander
Sesamnudlar med honungskyckling

Sesamnudlar med honungskyckling

500 g kycklinglårfilé. 12 msk japansk soja. 11 msk honung. 11 tsk riven ingefära. 11 klyfta vitlök, riven
Hemgjorda dumplings med sötsyrlig sojadipp

Hemgjorda dumplings med sötsyrlig sojadipp

Hacka vitkålen fint och skiva salladslöken tunt. Blanda samman med fläskfärsen i en skål. Rör samman smaksättningen av mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås
Vårrullar som i Hanoi

Vårrullar som i Hanoi

Vårrullar120 g vårrulledeg, fryst 1 dl glasnudlar, kokta (ca 15 g okokta) 120 g nötfärs (eller fläskfärs) 1 salladslök, strimlad 1 msk färsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, finhackad 0,5 schalottenlök, finhackad 0,5 morot, liten, fint strimlad 2 msk soja 0,25 tsk strösocker 1 tsk maizena majsstärkelse, löst i lite kallt vatten + lite extra som "lim" 0,5 msk chiliolja 4 dl neutral olja, ca att fritera i 15 fina salladsblad 1 knippe grönmynta
Krispiga vårrullar med två dippsåser

Krispiga vårrullar med två dippsåser

300 g köttfärs 1 dl vitkål, riven 1 morot, riven soja 2 msk kalvfond 1 knippe glasnudlar 6 ark vårrullsdeg 1 msk strösocker olja, att steka i sweet chilisås
Vårrullar

Vårrullar

Fyllning500 g fläskfärs 0,5 dl matolja 1 krm vitpeppar 2 msk soja 2 msk ostronsås 2 msk strösocker 1 msk klyfta vitlök, pressad 0,5 kg morot 0,5 kg vitkål, riven 0,5 dl matolja 40 vårrulledeg, små ark olja, till fritering chilisås (eller soja till servering)
Friterade vårrullar med fläskfärs och räkor

Friterade vårrullar med fläskfärs och räkor

Vårrullar75 g glasnudlar 300 g fläskfärs 2 dl skalade räkor 1-2 schalottenlökar, finhackad 1 morot, liten, riven 2 dl vitkål, i tunna strimlor 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk ingefära, riven 3 msk fisksås 1 ägg 2 förp vietnamesiska rispapper, ca 24 st neutral matolja, till fritering
Vietnamesiska vårrullar - Jessica Frejs recept

Vietnamesiska vårrullar - Jessica Frejs recept

Vårrullar36 rispapper 4 morötter, strimlade eller rivna 2 stjälk salladslök 1 gurka, strimlad 2 avokador, i bitar 60 g spenat 180 g böngroddar 400 g kyckling, tillagad och kall (eller räkor och rå lax) 100 g cashewnötter 1 kruka koriander 1 kruka thaibasilika 1 limefrukt, i klyftor
Sommarrullar med tre dippsåser

Sommarrullar med tre dippsåser

400 g kycklingfilé 16 rispapper (stora) 0,25 isbergssallad, riven i bitar 150 g risnudlar, kokta och avrunna 1 morot, i tunna stavar 0,5 gurka, i tunna stavar 2 polkabetor, i tunna skivor 1 klyfta rödkål, strimlad 4 salladslökar, i tunna strimlor 1 kruka färsk koriander 1 kruka mynta
Pottstickers med dippsås

Pottstickers med dippsås

300 g gyozaplattor (finns frysta i asiatiska livsmedelsbutiker). 1500 g kycklingfärs. 13 msk japansk soja (eller koreansk soja)
Kycklingbolognese

Kycklingbolognese

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kycklingbolognese 0,5 st purjolök(ar) 1 klyfta(or) vitlök 500 gram kycklingfärs 1 msk olivolja 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad basilika 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 0,5 msk grönsaksbuljong 2 msk tomatpuré 0,5 msk balsamvinäger 1 förpackning krossade tomater 2 dl vatten 0,5 kruka(or) färsk basilika Tillbehör 350 gram spaghetti 30 gram salladsmix 125 gram körsbärstomater Köp receptet Näringsvärde Kcal