Flygande Jakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka
Frukt och grönt på buffébordet. Idag har jag varit iväg och ätit pannkakslunch på Pannkakshuset i Tolg med jobbet, och det var riktigt mysigt verkligen
Jag gillar att ha exempelvis citrusfrukter, bär eller mango i salladen. Låt allt fräsa på hög värme. När jag har ananas i grytan brukar jag lägga i den i bitar här på slutet
På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår. Om frukten ska torkas låt den bara ligga på galler i rumstemp tills de torkat
Skär de torkade frukterna i små bitar och avlägsna eventuella kärnor. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda under lock ca 15-20 minuter eller tills vätskan nästan försvunnit
Tror ni vi vågar hoppas på några fina och soliga dagar. Eftersom jag även hade mangoglass kvar i frysen bjöd jag även på den, och det passade förstås perfekt till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.