Ta kastrullen från värmen och häll upp krämen i en skål. Skär eller klipp frukten i bitar. Koka upp frukten i en gryta med vatten och saft och koka tills frukten är mjuk, ca 15 minuter. 250 g frukt
Låt den bli helt torr på ovansidan innan du vänder. Håll sen pannkakorna varma i ugnen på svag värme. Servera pannkakorna med t ex en sallad på tärnad gurka, riven morot, lättstekt lök, selleri och salladskål
Dela på. Lägg valfria bär och frukt i en liten ugnsform. Blanda ihop 9 gram smör, 13 gram vetemjöl och 13 gram havregryn med lite sötströ och smula över bären/frukten
Frukt och grönt på buffébordet. Idag har jag varit iväg och ätit pannkakslunch på Pannkakshuset i Tolg med jobbet, och det var riktigt mysigt verkligen
Detta är min variant på chokladmousse som jag tycker är enkel och blir så krämig så den kanske skall kallas kräm istället för mousse ,gott blir det i alla fall
Koka ärtorna i vatten, häll av vattnet, tillsätt fonden, några kvistar persilja, grädde och crème fraiche, mixa med mixerstav tills det hela är fint krämigt, sätt åt sidan
Låt allt fräsa på hög värme. Att ha frukt i mat piggar upp och ger en fräsch touch. När jag har ananas i grytan brukar jag lägga i den i bitar här på slutet
Förresten, anledningen till detta inlägg är inte enbart att det är ett superenkelt sätt att fixa snacks, utan som ett alternativ till alla torkadefrukter och bär i affären som är sockrade till tusen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.