Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration tillnyårsmaten
Dela clementinerna och löken och för in i kalkonens mage tillsammansmed lagerbladen. Efter julens magsjuka så har vi nu kvicknat till och vi har haft en liten minijulafton här hemma med familjen
Allt drygas naturligtvis ut medtillbehör som potatissallad, bröd, smör, aioli. Jag gör ofta exotiska plankor på beställning och vill dela medmed av lite tips om ni vill göra det själv, eller hur ni beräknar portioner
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med. 1 msk kinesisk soja 50 g smält smör salt & peppar Till ugnsformen. 2 dl vatten 2 st gula lök i bitar 2 st morötter i bitar 5 st enbär, torkade En god sås att ha till. 3 dl grädde vetemjöl till redning portvin eller portvinsgelé salt & peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.